Fotoportaal

Een foto als een schilderij van Monet

Inspired by my favorite artists
cecielripfotografie, Monet fotoshoot, fotoprojecten

Ik doe graag elk jaar een fotoprojecten voor mijzelf. Binnen de opleiding die ik op dat moment volg of als ik een leuk idee krijg. Zo ook de fotoprojecten geïnspireerd door mijn favoriete schilders en fotograferen. Ik kan zo genieten van schilders als Rembrandt, Monet, Mesdag en Degas maar ook van de fotografen Robert Vavra en Breitner (ook zijn schilderijen). Geïnspireerd door het licht van de oude meesters en het Rembrandt licht heb ik tijdens de opleiding “natuurlijk licht fotograaf “, bij Willie Kers,  de serie gemaakt van Stefanie en haar paard Kashmir. Daar heb ik eerder een BLOG over geschreven.

Vorig jaar begon ik aan het project Monet. Ik had een specifiek schilderij in mijn hoofd: ” Vrouw met de parasol in het veld”. Kennen jullie dit schilderij?

Monet, vrouw met parasol in het veld

Het is zo prachtig! De schilderijen van Monet laten je voelen dat je zelf op die locatie staat, je kan de bloemen en het gras bijna ruiken, je voelt de wind door je haren of je staat voor je gevoel zelf op het bruggetje naar de waterlelies in de vijver te kijken!

De tentoonstelling van Monet in het Kunst museum in Den Haag begin dit jaar heb ik samen met mijn moeder bezocht. We hebben eigenlijk nog geen enkele tentoonstelling van Monet overgeslagen!

Monet, kunstmuseum Den Haag waterlelies, bruggetje

Monet, kunstmuseum Den Haag, waterlelies

Ik ken al veel schilderijen van Monet maar toch ontdek ik telkens weer een nieuw schilderij. De schilderijen van de waterlelies blijven magisch om te zien en er draaide ook een mooie film over de tuin van Monet waar hij zijn inspiratie voor veel van zijn schilderijen uithaalde. Ze hadden het zo mooi gefilmd. Je keek als het ware door de ogen van Monet. Je zag wat hij gezien moet hebben als hij in zijn tuin zat en over de vijver keek naar de schitteringen van het licht, de reflecties van de wolken in het water en de waterlelies. Een onuitputtelijke bron voor schilderijen, want elk moment van de dag en iedere dag is het weer anders!

Voor mijn fotografieproject ben ik op pad gegaan met Danielle. Het perfecte model hiervoor! Ik ging eerst op zoek naar een mooie locatie, zocht kleding en een parasol en we hebben de foto kunnen maken! Daarna heb ik de foto verder uitgewerkt in photoshop. Omgetoverd tot een schilderij die de sfeer ademt van de versie van Monet. Ik ben blij met het resultaat en het is heel erg leuk om af en toe zo creatief te fotograferen!

Monet, cecielripfotografie, fotoshoot, creatief fotograferen, fotoprojecten

 

Volg je me al op Facebook of instagram?

Alle nieuwsberichten