Fotoportaal

Geslaagd! Opleiding Natuurlijk licht Fotograaf

natuurlijk licht, paardenfotografie, de band met je paard

Opleiding Natuurlijk Licht Fotograaf

Geslaagd! Voor de opleiding Natuurlijk Licht Fotograaf van Willie Kers! Met vlag en wimpel nog wel! Wow wat ben ik trots op de mooie feedback op mijn eindfoto! Het was een erg leuke opleiding maar ook een uitdaging. Ik heb heel veel geleerd, met name ook over mezelf als fotograaf en waar mijn kracht ligt.

Willie en haar team van fotografen/mentoren kunnen als geen ander uitleggen hoe het licht werkt, hoe je het licht gaat zien en toepassen! Ze vertellen met zoveel passie over hun vak en het speuren naar mooi licht, dat het echt aanstekelijk werkt. Ik zie nu ook overal om me heen mooi licht als ik ergens langs rijd met de auto bijvoorbeeld. Speuren naar mooie plekken en licht is een dagelijkse bezigheid geworden. Van een mooie zonsondergangen/Golden Hour wordt ik hyper enthousiast. Willie en haar team hebben me echt aangestoken! Ik geniet zoveel van het fotograferen en heb zoveel nieuwe ideeën gekregen! Nu alleen nog de tijd om alles uit te voeren, te proberen en achter het licht aan te gaan!

Ik wil graag met jullie een aantal resultaten van de opdrachten in de opleiding delen.

Golden Hour

Tijdens de opleiding heb ik veel tijdens het golden Hour, het gouden uurtje gefotografeerd. Dat geeft zo’n mooie sfeer, ik ben er echt helemaal verliefd op!

Golden Hour   Golden Hour, zwart wit fotografie

Fotorolletje

En daarna een super leuke opdracht om weer op de analoge manier foto’s maken, alsof je met een rolletje van 36 foto’s foto’s maakt en je ze nog niet gelijk kan zien.  Dat was wel weer even wennen, voor je gevoel is het ‘eng’ dat je de foto’s niet kan checken en nog kan aanpassen, dat je moet vertrouwen op je instellingen en dat je het goed hebt gedaan. Je mocht de foto’s ook niet bewerken maar zo inleveren. Digitaal heeft veel voordelen maar dat je zo gewend raakt aan het gelijk terugkijken van de foto’s is eigenlijk ook een nadeel. Gelukkig is deze opdracht me best goed afgegaan. Ik ben ervoor naar de keukenhof geweest om kleurige bloemenfoto’s te maken.

keukenhof, tulpen   keukenhof, tulpen

Selfie

De selfie opdracht vond ik een hele uitdaging. Ik hou er zelf niet zo van om voor de camera te staan, daarom sta ik er ook achter haha. Maar het is een goede oefening om jezelf kwetsbaar op te stellen en ook een visie over hoe je op de foto wilt staan uit te werken voor jezelf. Normaal doe je dat voor anderen maar voor jezelf is dat toch lastiger. Uiteindelijk had ik er heel veel lol in en is er een serie van 3 foto’s uitgekomen. Foto’s waar een verhaal achter zit. Voor mij zijn deze foto’s nu heel speciaal geworden.

selfie, zwart wit, natuurlijk licht selfie, zwart wit, natuurlijk licht

selfie, zwart wit, natuurlijk licht

Lijnen, Licht en Schaduwen

Op zoek naar lijnen, schaduwen en licht in mijn directe omgeving en in Delft.

lijnen  lijnen, schaduwen en licht

Oude Meesters

Tijdens de opleiding vertelde Willie ons alles over de oude meesters en hun gebruik van licht. Ik ben een echte kunstliefhebber en een fan van het mooie licht en de kleuren in de schilderijen van de oude meesters. Van Gogh, Monet, Rembrandt, Vermeer….ik kan verdwalen in hun schilderijen. Willie wist je echter nog meer te inspireren om je nog meer te verdiepen in de oude Meesters. Wat heb ik daar van genoten!

En natuurlijk moesten we hiermee aan de slag: een eigen versie van een schilderij van Vermeer maken!

Vermeer, natuurlijk licht

Eindfoto

En dan natuurlijk de eindfoto!!! Ik wilde heel graag een foto maken in de stijl van de oude meesters. Ik was bij een vriendin in de loods waar haar paarden staan en was helemaal overdonderd door het mooie licht in de loods. Ik was erdoor gegrepen en ik wist meteen dat dit de locatie werd voor de eindfoto. En van mijn vriendin Stefanie samen met haar paard Kashmir. Zo gezegd zo gedaan, met dit als resultaat! Zien jullie het Rembrandt licht in de foto? (driehoekje licht onder haar oog)?

natuurlijk licht, paardenfotografie, de band met je paard

 

 

Alle nieuwsberichten