Fotoportaal

Licht van de oude meesters

Kashmir in het licht van de oude meesters, natuurlijk licht fotografie, Ceciel Rip fotografie

Voor de eindopdracht van de opleiding Natuurlijk licht fotograaf heb ik een super gave fotoshoot gedaan gebruikmakend van het licht van de oude meesters! Het licht wat door de ramen in de loods viel was zo prachtig! Ik kon zo samen met Stephanie en haar paarden Joep en Kashmir magische platen maken! Ik ben zo enthousiast over de foto’s dat ik ze graag met jullie wil delen samen met mijn visie erbij! Want dan komen de foto’s nog meer tot leven!

Kashmir in het licht van de oude meesters

We hebben voornamelijk gebruik gemaakt van Rembrandt licht. Dit herken je aan een driehoekje licht onder 1 oog. Het geeft een zelfde sfeer als op de schilderijen van de oude meesters. Met een model en een paard was dat even puzzelen maar met heel veel geduld hebben het “perfecte plaatje” kunnen maken voor de eindopdracht. Ik wilde de bijzondere band vastleggen tussen Stephanie en Kashmir. Een liefdevolle foto, waarin rust en vertrouwen naar voren komen. Het licht omlijst hen prachtig wat de intieme sfeer versterkt.

natuurlijk licht, paardenfotografie, de band met je paard

Eindfoto opleiding Natuurlijk licht fotograaf ” Let me love you”

Stephanie & Kashmir, met Rembrandt driehoek onder Stephanie haar oog!

Terwijl we zo aan het fotograferen waren hebben we nog veel meer andere mooie foto’s geschoten.Met dezelfde schilderij-achtige sfeer. De band die Stephanie met haar paarden heeft is overduidelijk, de liefde en het onderlinge vertrouwen spat van de foto af! Je kan het echt voelen. Dat vind ik heel bijzonder om te zien! Ik ken Kashmir ook nog als veulen. Daarom was deze fotoshoot ook zo speciaal voor mij om te doen. Het licht in de loods komt schuin van boven. Het geeft Kashmir een mooie gloed over zijn vacht en manen! Het licht omlijst Kashmir en Stephanie, waardoor de liefde, de rust en het vertrouwen ook op deze foto ervan af straalt.

De band tussen Stephanie en Kashmir is hier zo mooi!

 

“Kashmir”

Voor deze foto had ik een schilderij van een van de oude meesters in mijn hoofd. Ze schilderden vaak werkpaarden en boerenpaarden in een donkere stal met die mooie specifieke lichtval op het paard. Dat wilde ik ook creëren! En Kashmir bleek daar het perfecte model voor!

 

Wil jezelf ook foto’s maken met dit licht?  Zorg dan dat het licht schuin van boven en opzij komt. Door het model te draaien en te kijken hoe het licht op het gezicht valt ontdek je vanzelf het “Rembrandt driehoekje”.

Alle nieuwsberichten