Fotoportaal

De band met je paard

De band die je met je paard hebt is uniek en prachtig. Ceciel Rip Fotografie legt deze band vast. Puur en gewoon zoals jullie samen zijn. Ik neem de tijd om jullie goed op de foto te zetten zodat het een ontspannen fotoshoot wordt waar die bijzondere momenten ook echt ontstaan!

De fotoshoots vinden plaats op een buitenlocatie naar keuze. Het is leuk om een mooie locatie te zoeken waar het paard los kan staan zodat het mooie natuurlijke foto’s worden en we eventueel ook foto’s van het paard alleen kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan het bos of park waar je altijd met je paard rijdt of in het weiland.

Een fotoshoot op het strand is ook mogelijk indien je paard dit gewend is en we het strand op kunnen vanwege de seizoenstijden. Je moet hiervoor wel zelf vervoer en assistentie regelen en indien je het paard los wilt laten staan hebben we een afzetting met paaltjes en draad nodig om een veilige situatie te houden.

Hoe gaat een fotoshoot in zijn werk?

 1. Vooraf hebben we (telefonisch) een intake gesprek over wat je wensen zijn. Je kunt kiezen uit een aantal standaard pakketten of bij specifieke wensen kiezen voor een fotoshoot op maat.
 2. We zetten een datum vast en bepalen de locatie. Alleen bij regen kan de fotoshoot niet doorgaan. Dan prikken we een andere datum. Maar anders maken we er een super leuke en mooie fotoshoot van.
 3. Zorg van te voren dat je paard goed schoon is (eventueel een goede wasbeurt) en dat je paard droog is. Stem je kleding af op de kleur van je paard, het leukste is om geen rijkleding aan de te doen. Zorg dat je een mooi halster of hoofdstel bij je hebt en dat het schoon is. Een geknoopt touwhalster of een leren halster is een goede keus om mee te nemen. Daarnaast zijn een hengstenketting en longeerlijn ipv een halster touw handig om mee te nemen.
 4. We lopen samen naar de locatie en ik vraag meestal om je paard te aaien, te knuffelen, dicht bij je paard te staan en met je paard bezig te zijn. Ik maak dan foto’s van deze bijzondere momenten waarin jullie band echt zichtbaar is. Op deze manier heb je het bijna niet door dat er foto’s gemaakt worden!
 5. De fotoshoots zijn exclusief reis, locatie en/of parkeerkosten. Reiskosten binnen Zoetermeer worden niet berekend. Buiten Zoetermeer geldt een tarief van € 0,20 per km. Omdat de fotoshoots bij voorkeur op een buitenlocatie worden gedaan is de datum afhankelijk van de weersomstandigheden.

De tips voor de fotoshoot op een rijtje

 • Geef je paard een goede poets of wasbeurt van te voren en zorg dat je paard droog is.
 • Stem je kleding af op de kleur van je paard of halster (het leukste is om geen rijkleding aan te doen)
 • Met een klein beetje make-up komt je gezicht mooier uit op de foto (vrouw). Denk aan mascara en lipgloss.
 • Neem op een zonnige dag ook zonnebrandcrème mee.
 • Zoek alvast een mooie locatie om foto’s te maken, een mooie achtergrond is belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een bomenrij/bossage, een mooie muur of oude schuur.
 • Zorg voor voldoende assistentie tijdens de fotoshoot om het paard alert te laten kijken (krakend zakje, fluitje etc).
 • Als het paard los gezet wordt, zorg dan voor een afzetting en genoeg hulp om een veilige situatie te houden.

Op deze fotoshoots zijn de algemene voorwaarden van Ceciel Rip Fotografie van toepassing.
Wil je een fotoshoot boeken?

Neem contact op